KO SDA Sarajevo podržava rad Vlade Kantona Sarajevo

Kantonalni odbor SDA Sarajevo daje punu podršku Vladi Kantona Sarajevo na čelu sa premijerom Suadom Zeljkovićem u efikasnom radu na održavanju fiskalne stabilnosti Kantona Sarajevo i omogućavanju normalnog rada svih institucija Kantona, uprkos dugu od 100 miliona KM koji je u naslijeđe ostavila prethodna SDP-ova vlada.

Posebno podržavamo napore Vlade KS koja permanentno kreira i konzistentno realizira pozitivne pomake u cilju stvaranja kvalitetnog ambijenta za rad i podizanje standarda u svim oblastima privrednog i društvenog života, a posebno u pozitivnim iskoracima koje su Vlada i resorno ministarstvo realizirali u oblasti obrazovanja, posebno u postizanju cijene rada i donošenjem niza zakona i pravilnika.

U tom smislu podržavamo izjavu ministra Damira Marjanovića u kojoj navodi da je sa sindikalistima postignut dogovor oko cijene rada te da nije bilo razloga za štrajk prosvjetnih radnika. Istovremeno, izražavamo žaljenje zbog ostavke ministra Marjanovića i pozivamo ga da još jednom preispita svoju odluku.

Pored toga, učestalim napadima na rad Vlade u vezi sa stanjem u Kliničkom Centru Univerziteta u Sarajevu javnost se ponovo zasipa neistinama i netačnima navodima. Jedina istina u svemu ovome je da Vlada Kantona Sarajevo odnosno Zavod zdravstvenog osiguranja u potpunosti poštuje svoje obaveze i redovno isplaćuje tranše za plate i materijalne izdatke KCUS-a.

Nakon svega, stiče se dojam da pojedini politički subjekti manipulišu osjećajima ljudi i da montiranim unošenjem nemira među građane sav neuspijeh i sve vlastite greške pokušavaju pripisati sadašnjoj Vladi koja još uvijek mukotrpno sanira greške i štete svojih prethodnika.