Umjesto da radi Premijer FBiH se zabavlja

Stranka demokratske akcije u posljednje vrijeme konstantno ukazuje na nerad Vlade i Parlamenta Federacije BiH. Premijer Nermin Nikšić već više mjeseci ne saziva redovne sjednice Vlade FBiH, Parlament ne donosi zakone a donesene odluke i zaključke uglavnom poništi Ustavni sud FBiH.

Koliko su kadrovi SDP-a neodgovorni prema državničkim obavezama koje su preuzeli na posljednjim općim izborima pokazuje i informacija objavljena 24.05. 2013. na portalu Slobodne Bosne. Naime, brojna delegacija kadrova SDP-a predvođena predsjednikom Zlatkom Lagumdžijom i premijerom Federacije Nerminom Nikšićem već nekoliko dana se, vjerovatno o državnom ili trošku domaćina, nalazi u Londonu na utakmici finala Lige prvaka, a prema istom izvoru domaćin SDP-ovoj delegaciji je kontroverzni tajkun Damir Fazlić.

U situaciji kada Premijer  ne nalazi za potrebno da saziva redovne sjednice Vlade otići u London na finale Lige prvaka krajnje je neodgovorno, a prema građanima koji su ga birali u najmanju ruku nemoralno.

Stranka demokratske akcije poziva premijera Nikšića da prestane blokirati rad Federalne Vlade i da se, umjesto skupim putovanjima, posveti poslu za koji je plaćen.